1 kg vepřové pečeně
sůl
2 lžíce rostlinného oleje
250 ml. masového vývaru
šťáva z půlky citronu
1 kousek celé skořice
2 bobkové listy
4 ks hřebíčku
1 lžička celého černého pepře
5 kuliček nového koření
1/2 lžičky kardamonu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky malých hořčičných semen
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
5 větviček tymiánu
4 drcené čili papričky
mletý černý pepř
2 cl. anýzového destilátu
1 lžíce škrobové moučky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso omyjeme a osolíme. V pekáči rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme. Maso podlijeme horkým vývarem, do kterého přimícháme citrónovou šťávu, koření, tymián a drcené papričky. Dáme do trouby a pečeme cca 1 a 1/4 hodiny. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Šťávu naředíme vodou. Přecedíme ji a ochutíme pepřem a přilijeme destilát. Škrobovou moučku rozkvedláme v trošce studené vody a dáme do šťávy. Dosolíme a povaříme 5 minut.