8 natvrdo uvařených vajec
1 sklenička domácí nakládané zeleniny nebo Moravanka (naložená zelenina)
250 ml MAGGI Jogo Majo nebo MAGGI Majonéza
1 balení plátkové želatiny
špetka soli
10 dkg měkkého salámu
nakládaná kapie dle chuti a barvy
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce vinného octa
1 lžíce francouzské hořčice
1 kelímek zakysané smetany
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ze zeleniny odlijeme lák do kastrůlku a necháme v něm nabobtnat želatinu. Všechny ingredience najemno nasekáme, přidáme na osminky nebo dvanáctiny nakrájená vajíčka a trochu osolíme a opepříme. Nabotnalou rosolovitou želatinu na mírném ohni za občasného míchání zahříváme k bodu varu. Rozpuštěnou želatinu necháme trochu vychladnout, smícháme jí se zakysanou smetanou a majonézou rozšlehanou s hořčicí a vinným octem, nalijeme do misky se zeleninou, promícháme a za stálého míchání vylijeme do formiček, krabiček od másla nebo sáčku na tlačenku. Dáme do ledničky ztuhnout (1/2-1hod).