| Zbrojní průkaz | Recepty doma | EET Účtenky | Formuláře na PC | Email šablony | Domácí účto | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Rybář | Snadné hubnutí | Pletení | FormOffice | Hromadné emaily | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Vajickova tlacenka 2 | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 8 natvrdo uvařených vajec | ||||||||
Popis: Ze zeleniny odlijeme lák do kastrůlku a necháme v něm nabobtnat želatinu. Všechny ingredience najemno nasekáme, přidáme na osminky nebo dvanáctiny nakrájená vajíčka a trochu osolíme a opepříme. Nabotnalou rosolovitou želatinu na mírném ohni za občasného míchání zahříváme k bodu varu. Rozpuštěnou želatinu necháme trochu vychladnout, smícháme jí se zakysanou smetanou a majonézou rozšlehanou s hořčicí a vinným octem, nalijeme do misky se zeleninou, promícháme a za stálého míchání vylijeme do formiček, krabiček od másla nebo sáčku na tlačenku. Dáme do ledničky ztuhnout (1/2-1hod). |