uzené kotlety
zadní hovězí
slanina
máslo
mrkev
petržel
celer
cibule
nové koření
bobkový list
muškátový oříšek
250 ml červeného vína
hladká mouka
pepř
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Uzené maso nakrájíme podle žeber, hovězí na tenké plátky, které protáhneme slaninou, osolíme, opepříme, poprášíme muškátovým oříškem a vložíme je do připravených zářezů v uzeném masu. Pak celý kus pevně převážeme nití. Na tuku osmahneme kořenovou zeleninu a cibuli a do směsi vložíme připravené maso. Podlijeme vínem, přidáme nové koření a bobkový list a v troubě pečeme do změknutí. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na šikmé plátky. Vysmahlou šťávu zaprášíme moukou, zředíme vodou, povaříme a přecedíme na maso.