150 g uzené kotlety
200 g brambor
200 g růžičkové kapusty
200 ml zeleninového vývaru
2 cibule
1 lžíci oleje
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžíci sekané pažitky
sůl pepř
strouhaný muškátový oříšek
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V zeleninovém vývaru vaříme růžičkovou kapustu cca 15 minut. připravíme si oloupané,omyté a rozpůlené brambory a v solené vodě je vaříme 15 minut.Uzenou kotletu omyjeme a osušíme.Připravíme si cibulku, kterou oloupeme a nakrájíme na kolečka.Na pánvičce rozehřejeme olej. Kolečka cibule a maso na měm za stálého obracení 5 minut opékáme, pak opepříme a vyndáme z pánve. Uvařené brambory slijeme a ve výpečku je do zlatova opečeme. Knim přidáme růžičkovou kapustu i s vývarem a krátce povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Navrch dáme uzenou kotletu a cibulové kroužky. Podáváme s bílým jogurtem a posypané sekanou pažitkou.