12 topinek z bílého nebo tmavého chleba
smažených v tuku
4 vajíčka
15 dkg vařeného uzeného masa
2 dkg kapar
trochu pažitky
sůl,pepř
4 dkg másla
6 dkg osmažené strouhané housky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vejce dobře rozkvedláme, pak k nim přidáme na drobné kostičky nakrájené maso, rozsekané kapary a pažitku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na větší pánvi nebo v kastrole rozpálíme máslo, nalijeme do něj vaječnou směs a za stálého míchání vařečkou ji necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustne . Hotovou vaječnou směs pak silně potřeme připravené horké topinky. Povrch topinek posypeme osmaženou strouhanou houskou a ihned podáváme.
( Místo uzeného masa můžeme do směsi nakrájet také uzenáče nebo na másle podušené houby ).