100 g syrového hovězího masa (biftek, libová roštěná, libové zadní)
šťáva z půlky malého citronu nebo limetky
bazalka
křen
sůl
případně malý kousek cibule (nemusí být)
půl zralého avokáda
bílá ředkev nebo paprika nebo čínské zelí apod.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Toto jídlo je vhodné jako předkrm nebo samostatně při hubnutí.
Maso zmrazíme, druhý den ráno vyjmeme, necháme chvíli rozmrazit (ne v mikrovlnce) a ještě napůl zmrzlé nakrájíme na kostičky o hraně asi 4 mm.
V mističce zakapeme citronovou šťávou, osolíme, přidáme bazalku, nastrouhaný křen a asi 1/4 cibule najemno nakrájené. Mističku zakryjeme a necháme v chladničce několik hodin rozležet.
Před podáváním smícháme s rozmačkaným avokádem a klademe na kousky zeleniny.
Je to překvapivě dobré.