|
Recept na Tatarská omáčka III.
|
|
|
| |
Postup přípravy:Do mixovací nádoby vložíme citrónovou šťávu, 2 lžíce stolního oleje, syrové domácí vejce (kupované předem uvaříme). Mísu zaklopíme a mixujeme za stálého přilévání stolního oleje až do zhoustnutí majonézy (čím více oleje přidáme, tím je majonéza hustší).
Po dosažení požadované konzistence mixování přerušíme a do mixovací nádoby přidáme nadrobno nakrájené okurky, cibuli, hořčici, sůl a pepř. Ještě chvilku promixujeme, ochutnáme a podle chuti přisolíme a okořeníme. Pro změnu můžeme pro dochucení podle vlastní fantazie použít různé druhy koření či zeleniny (česnek, papričky chili a pod.).
Chceme-li mít omáčku v atraktivním zabarvení, můžeme do mixéru přidat např. kousky červené řepy, černé olivy, červenou cibuli, petrželovou nať a pod.
Omáčku uchováme v uzavřených sklenicích v chladničce. Je výborná k masům, minutkám ale i smaženým sýrům, pečeným zeleninám a pod.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Tatarská omáčka III., zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/tatarska-omacka-iii">Recept: Tatarská omáčka III.</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Tatarská omáčka III.:
|