| Pletení | Omalovánky | Hromadné emaily | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Rybář | FormOffice | Email šablony | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Recepty doma | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Tatarská omáčka III.


Doba přípravy:
Počet porcí:20
Autor:
Přidáno/změněno:11.1.2015

Ingredience:

šťávu z jednoho citrónu
stolní olej (ne olivový, majonéza se srazí)
jedno celé vejce
2 okurky nakládačky
2 lžíce plnotučné hořčice
1 středně velká cibule
sůl
pepř

Popis:

Do mixovací nádoby vložíme citrónovou šťávu, 2 lžíce stolního oleje, syrové domácí vejce (kupované předem uvaříme). Mísu zaklopíme a mixujeme za stálého přilévání stolního oleje až do zhoustnutí majonézy (čím více oleje přidáme, tím je majonéza hustší).
Po dosažení požadované konzistence mixování přerušíme a do mixovací nádoby přidáme nadrobno nakrájené okurky, cibuli, hořčici, sůl a pepř. Ještě chvilku promixujeme, ochutnáme a podle chuti přisolíme a okořeníme. Pro změnu můžeme pro dochucení podle vlastní fantazie použít různé druhy koření či zeleniny (česnek, papričky chili a pod.).
Chceme-li mít omáčku v atraktivním zabarvení, můžeme do mixéru přidat např. kousky červené řepy, černé olivy, červenou cibuli, petrželovou nať a pod.
Omáčku uchováme v uzavřených sklenicích v chladničce. Je výborná k masům, minutkám ale i smaženým sýrům, pečeným zeleninám a pod.


Jít na recept Tatarská omáčka III. >>