|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
|
Recept na Štěpánská pečeně (Hovězí kýta s vejci)
|
|
|
| |
Postup přípravy:Maso otřeme vlhkou utěrkou, mírně naklepeme, odstraníme blánu a tuk a protáhneme klínky slaniny. V mase vytvoříme po délce otvor a vyplníme ho vejci. Otvor zašijeme nití nebo uzavřeme jehlou. Maso osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji po všech stranách opečeme. Vyjmeme ho na teplou mísu, do oleje přidáme drobně nakrájenou cibulku a osmahneme do růžova. Cibulku zaprášíme moukou, trochu osmahneme a podlijeme. Šťávu rozmícháme, vložíme opečené maso a za občasného podlévání a polévání šťávou ho udusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do šťávy vmícháme lžičku hořčice, doplníme ji na potřebné množství a krátce povaříme.
Podáváme s brambory nebo rýží a kompotem nebo zeleninovým salátem.
Uprava v tlakovém hrnci: Postup je stejný. Opečené maso podlijeme 2,5dl vody a dusíme asi 3/4 hodiny.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Štěpánská pečeně (Hovězí kýta s vejci), zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/stepanska-pecene-hovezi-kyta-s-vejci">Recept: Štěpánská pečeně (Hovězí kýta s vejci)</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Štěpánská pečeně (Hovězí kýta s vejci):
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Hovězí maso
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|