| Omalovánky | Formuláře na PC | Rybář | Formuláře ZDARMA | Email šablony | FormOffice | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Pletení | DWN.cz | Recepty doma | Počítej Kalorie | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Štěpánská pečeně (Hovězí kýta s vejci)


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:4.4.2016

Ingredience:

500g hovězí kýty(špalíček)
30 g slaniny
3 lžíce oleje
2 natvrdo uvařená vejce
1 lžíce hladké mouky
1 cibule
sůl
mletý pepř
hořčice

Popis:

Maso otřeme vlhkou utěrkou, mírně naklepeme, odstraníme blánu a tuk a protáhneme klínky slaniny. V mase vytvoříme po délce otvor a vyplníme ho vejci. Otvor zašijeme nití nebo uzavřeme jehlou. Maso osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji po všech stranách opečeme. Vyjmeme ho na teplou mísu, do oleje přidáme drobně nakrájenou cibulku a osmahneme do růžova. Cibulku zaprášíme moukou, trochu osmahneme a podlijeme. Šťávu rozmícháme, vložíme opečené maso a za občasného podlévání a polévání šťávou ho udusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do šťávy vmícháme lžičku hořčice, doplníme ji na potřebné množství a krátce povaříme.
Podáváme s brambory nebo rýží a kompotem nebo zeleninovým salátem.

Uprava v tlakovém hrnci: Postup je stejný. Opečené maso podlijeme 2,5dl vody a dusíme asi 3/4 hodiny.


Jít na recept Štěpánská pečeně (Hovězí kýta s vejci) >>