Nejdříve dáme do hlubší pánve 4 lžíce olivového oleje a přisypeme 2 vrchovaté lžíce směsi koření „Aglio peperoncini“. Koření necháme za studena nasáknout olejem a změknout.
Uvaříme špagety podle návodu "al dente" v osolené vodě, slijeme a přikryté necháme chvilku „dojít“.
Sušená rajčata vyndáme z oleje, nakrájíme na kousky a spolu s drobně nakrájenou feferonkou přidáme do pánve ke koření. Vše pomalu osmahneme až nám česnek začne mírně hnědnout a směs začne výrazně vonět (2-3 minuty). Teď je správný čas přidat do pánve špagety a jemně nasekanou petrželovou nať a za opatrného promíchávání 2-3 minuty osmahneme.
Podáváme posypané strouhaným parmazánem.
Spaghetti aglio olio peperoncini možno servírovat i jako výbornou přílohu například ke steakům.