| Recepty doma | Pletení | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | FormOffice | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Hromadné emaily | Omalovánky | Rybář | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Spaghetti aglio olio peperoncini


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.10.2015

Ingredience:

špagety - 1 balíček
100 ml olivového oleje
směs koření "Aglio peperoncini"
česnek - 3 - 6 (30) stroužků
sušená rajčata nakládaná v oleji
feferonka
petrželová nať
sůl
parmazán

Popis:

Nejdříve dáme do hlubší pánve 4 lžíce olivového oleje a přisypeme 2 vrchovaté lžíce směsi koření „Aglio peperoncini“. Koření necháme za studena nasáknout olejem a změknout.
Uvaříme špagety podle návodu "al dente" v osolené vodě, slijeme a přikryté necháme chvilku „dojít“.
Sušená rajčata vyndáme z oleje, nakrájíme na kousky a spolu s drobně nakrájenou feferonkou přidáme do pánve ke koření. Vše pomalu osmahneme až nám česnek začne mírně hnědnout a směs začne výrazně vonět (2-3 minuty). Teď je správný čas přidat do pánve špagety a jemně nasekanou petrželovou nať a za opatrného promíchávání 2-3 minuty osmahneme.
Podáváme posypané strouhaným parmazánem.
Spaghetti aglio olio peperoncini možno servírovat i jako výbornou přílohu například ke steakům.


Jít na recept Spaghetti aglio olio peperoncini >>