300g jater
1 velký porek, nebo 3 cibulky s natí
asi 4 stroužky česneku
1/2 lžičky mletého kmínu
špetka zázvoru
špetka cukru
1/2 lžíčky Vegety
2 lžíce sojové omáčky
špetka kari,pepř
5 lžic oleje na smažení
Na obalení masa: 2 lžičky Solamylu, voda na rozředění
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Játra nakrájejte na tenké a dlouhé plátky.V misce je rozmíchejte se Solamylem a vodou.Do rozehřátého oleje přídejte játra.Smažte na silném ohni a stále míchejte, až se jednotlivé kousky oddělí od sebe,přdejte porek šikmo nakrájený na dlouhé proužky.Pak přidejte koření a česnek nakrájenýn na plátky. Česnek musí zůstat polosyrový ! Po přidání porku trvá smažení asi 5 min. K smaženým játrům se podává rýže nebo brambory.