mouka pšeničná hladká
280 g máslo
80 g žloutek
1 ks sůl
trocha cukr moučka
1 lžička droždí
10 g mléko polotučné
trocha vejce
kmín,mák , sůl hrubá na posyp
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z vlahého mléka, kvasnic, lžičky cukru a lžíce mouky uděláme kvásek, který vlijeme do mouky. Přidáme rozpuštěné, vychlazené máslo, žloutek a podle potřeby i trochu mléka. Osolíme a vypracujeme těsto. Těsto necháme v teple kynout. Z vykynutého těsta tvoříme na vále preclíky, které dáme na vymazaný plech, potřeme vejcem, posypeme hrubou solí a kmínem nebo mákem. Upečeme v dobře vyhřáté troubě.
Doba přípravy: 45min.
Porce: 4 Energetická hodnota: jedna porce 1939 kJ .