250 g polohrubé mouky
1,1 dl vlažné vody
100 g vařených brambor
60 g hladké mouky
20 g drždí
20 g másla
2 lžíce pokrájených
dýňových semínek
2 lžíce sezamových semínek
1 lžička cukru
1 lžička hrubé soli na posypání
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do mísy prosejeme obě mouky, vsypeme sůl a přilijeme vodu smíchanou s droždím a cukrem. Přidáme prolisované brambory a změklé máslo a krátce promícháme. Směs zakryjeme a necháme kynout 40 minut v teple.
Plech vyložíme papírem na pečení. Těsto rozdělíme na tři části. Každou rozválíme na válec o průměru 4cm a dáme na plech. Povrch bagetek potřeme vodou.
Nakonec bagetky posypeme sezamem, dýňovými semínky a hrubou solí. Zakryjeme a necháme znovu kynout 15 minut. Vykynuté bagety počeme v troubě vyhřáté na 160°C
20 minut.