Asi 1 kg naporcovaného kapra
na naložení :
sůl
převařená voda a ocet (1:1)
do salátu :
1 velká cibule
2 sáčky mražené zeleniny (směs)
1 majolka (cca 300 ml)
trochu jogurtu
pepř,sůl
ocet
cukr
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Porce kapra (asi 1 kg) osolíme a naskládáme do nádoby (nejlépe s víčkem),maso zatížíme a uložíme do ledničky na cca 48 hodin. Po této době porce opláchneme, znovu dáme do nádoby a zalijeme octem a převařenou vodou (studenou) v poměru 1:1, tak aby bylo maso potopené (maso zatížíme). Uložíme do ledničky a necháme opět cca 48 hodin. Po uplynutí této doby porce masa vyjmeme a opláchneme vodou. Z masa vyjmeme velké kosti (malé jsou změklé) a nakrájíme na kousky (Kůži můžeme buď ostranit nebo nechat). K masu přidáme nakrájenou cibuli a spařenou vychladlou zeleninu (mrkev, celer, petržel, hrášek, kukuřice apod.) Přidáme majolku (případně trochu jogurtu). Zamícháme a podle chuti dosolíme, opepříme. Podle chuti můžeme přidat ještě trochu octa a asi 1 lžičku cukru.