| Email šablony | Počítej Kalorie | DWN.cz | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Recepty doma | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Rybář | FormOffice | Omalovánky | Pletení | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Salát z kapra | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: Asi 1 kg naporcovaného kapra | ||||||||
Popis: Porce kapra (asi 1 kg) osolíme a naskládáme do nádoby (nejlépe s víčkem),maso zatížíme a uložíme do ledničky na cca 48 hodin. Po této době porce opláchneme, znovu dáme do nádoby a zalijeme octem a převařenou vodou (studenou) v poměru 1:1, tak aby bylo maso potopené (maso zatížíme). Uložíme do ledničky a necháme opět cca 48 hodin. Po uplynutí této doby porce masa vyjmeme a opláchneme vodou. Z masa vyjmeme velké kosti (malé jsou změklé) a nakrájíme na kousky (Kůži můžeme buď ostranit nebo nechat). K masu přidáme nakrájenou cibuli a spařenou vychladlou zeleninu (mrkev, celer, petržel, hrášek, kukuřice apod.) Přidáme majolku (případně trochu jogurtu). Zamícháme a podle chuti dosolíme, opepříme. Podle chuti můžeme přidat ještě trochu octa a asi 1 lžičku cukru. |