1/2 kg rybího filé
4 vejce
4-5 lžic strouhané housky
sůl
pepř
čili
olej
lák:
l litr vody
1/2 sklenky octa
4 cibule nakrájené na kolečka3 uvařené mrkve (nakrájet na kolečka)
1/2 menšího celeru ( po uvaření nakrájet na kostičky)
2 bobkové listy
celé koření
olej z usmažených rybích kuliček
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
File rozmrazit, částečně vymačkat vodu a rozemlít.
přidat vejce,strouhanku, sůl, pepř a čili. Vše smíchat, tvořit kuličky o velikosti průměru asi 2 až 2,5 cm. Tyto kuličky smažit v rozpáleném oleji. Olej po osmažení přidat do již utvořeného láku.
Do takto vytvořeného vychladlého láku vložit osmažené kuličky. Nechat uležet do druhého dne. Je to skvělé pohoštění při posezení s přáteli.