1 kg mražené tresky
olivový olej
6 vrchovatých polévkových lžící hladké mouky
5 kávové lžičky rybího koření Avokado
4 kávové lžičky sušeného česneku
pepř, sůl, dva citrony
půl litru sladké smetany na vaření
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
v misce smícháme mouku a koření
nerozmraženou rybu osušíme a pomažeme olivovým olejem, následně každou porci obalíme ve směsi mouky s kořením a klademe postupně do středně velké zapékací misky,
každou vrstvu pokapeme olivovým olejem, a štávou z vymačkaného citronu a poprášíme směcí mouky s kořením
Vše přikryjeme a dáme do troby teplé 200 stupňů na dvacet minut dusit, po té misku odkryjeme, zalejeme sladkou smetanou a dusíme ještě deset minut. Pak misku odkryjeme a necháme zapéct na 250 stupňu cca dalších 15 minut.
Podáváme s opékaným bramborem,