500 g vepřového bůčku
200 g strouhanky
1 červená paprika
1 žlutá paprika
petrželka
100 g polohrubé mouky
2 vejce
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vepřový bůček nakrájíme na menší kousky (5 mm x 5 mm). Paprikové lusky pokrájíme na větší kostičky. Do mísy přidáme maso, papriky, žloutky, strouhanku, nasekanou petrželku a mouku. Zamícháme. Takto upravenou směs dochutíme solí, muškátovým květem a přidáme sníh ušlehaný ze dvou bílků. Vše zlehka ještě promícháme.Směs vložíme na mikrotenovou fólii, smotáme na knedlík, který ještě zabalíme do hliníkové fólie, aby nám držel tvar. Vaříme asi 30 - 40 minut.
Roládu podáváme nakrájenou na plátky s brambory v různé úpravě.