Hlava z kapra (bez žaber)
vnitřnosti z kapra
po třech kuličkách celého pepře a nového koření
kousek cibule
kostka masoxu
kořenová zelenina
kousek másla
trochu zásmažky
starší rohlík
olej na smažení
majoránka
mletý pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do studené vody vložíme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule a vaříme asi 20 minut. Nastrouháme nahrubo kousek mrkve, petržele a celeru na pánvičku a na másle podusíme. Pak přidáme vnitřnosti pokrájené na kousky a krátce podusíme společně se zeleninou. Vývar z hlavy zcedíme, do vývaru přidáme podušené vnitřnosti se zeleninou a trochu zásmažky a znovu chvíli povaříme. Z hlavy obereme všechno maso a přidáme do polévky. Nakonec přidáme špetku majoránky a pepře. Na talíři přidáme na kostičky nakrájený, osmažený rohlík a můžeme posypat nakrájenou zelenou petrželkou.