| Počítej Kalorie | Recepty doma | Hromadné emaily | Rybář | Formuláře na PC | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Domácí účto | Pletení | FormOffice | Email šablony | DWN.cz | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Polévka z kapra II. | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: Hlava z kapra (bez žaber) | ||||||||
Popis: Do studené vody vložíme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule a vaříme asi 20 minut. Nastrouháme nahrubo kousek mrkve, petržele a celeru na pánvičku a na másle podusíme. Pak přidáme vnitřnosti pokrájené na kousky a krátce podusíme společně se zeleninou. Vývar z hlavy zcedíme, do vývaru přidáme podušené vnitřnosti se zeleninou a trochu zásmažky a znovu chvíli povaříme. Z hlavy obereme všechno maso a přidáme do polévky. Nakonec přidáme špetku majoránky a pepře. Na talíři přidáme na kostičky nakrájený, osmažený rohlík a můžeme posypat nakrájenou zelenou petrželkou. |