300 g hovězího masa
300 g vykostěného kuřecího masa
2 lžíce oleje
1 cibule
petržel
3 stroužky česneku
3 rajčata
1 1/4 l vody
5 lžic sterilovaného hrášku
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hovězí a kuřecí maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a po všech stranách osmahneme. Potom k masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou a na kostky nakrájenou petržel a prolisovaný česnek. Směs masa a zeleniny mícháme, až cibule začne růžovět. Potom přidáme omytá a na dílky nakrájená rajčata a chvíli je ve směsi podusíme. Polévku zalijeme vodou a osolíme. Vaříme, až maso změkne. Potom maso vyjmeme, vývar na něj přecedíme, doplníme hráškem a povaříme. Polévku podle chuti dochutíme a podáváme.