400g pohanky
7,5 dl vody
250g brynzy nebo netučného tvarohu
5 stroužků česneku
sůl
2 polévkové lžíce olivového oleje
petrželová nať
rajče nebo sterilizované okurky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Pohanku nejprve přebereme, pak ji přelijeme vroucí vodou a vodu vylejeme a ještě ji propláchneme. Pohanku nasypeme do osolené(1lžička soli) vařící vody,zamícháme a odstavíme. Na 30 minut ji dáme pod peřinu(pokličku přikrýt utěrkou).Potom dáme na pánev olej a scezenou pohanku na něm prudce zahřejeme. Vmícháme brynzu a když se začne srážet, odstavíme. Vmícháme utřený česnek a posypeme posekanou petrželovou natí. Ozdobíme rajčetem nebo sterilizavanýma okurkama.
4 porce