| Snadné hubnutí | Rybář | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Domácí účto | FormOffice | Omalovánky | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Email šablony | Pletení | DWN.cz | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pohanka s bryndzou a česnekem


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:10.12.2009

Ingredience:

400g pohanky
7,5 dl vody
250g brynzy nebo netučného tvarohu
5 stroužků česneku
sůl
2 polévkové lžíce olivového oleje
petrželová nať
rajče nebo sterilizované okurky

Popis:

Pohanku nejprve přebereme, pak ji přelijeme vroucí vodou a vodu vylejeme a ještě ji propláchneme. Pohanku nasypeme do osolené(1lžička soli) vařící vody,zamícháme a odstavíme. Na 30 minut ji dáme pod peřinu(pokličku přikrýt utěrkou).Potom dáme na pánev olej a scezenou pohanku na něm prudce zahřejeme. Vmícháme brynzu a když se začne srážet, odstavíme. Vmícháme utřený česnek a posypeme posekanou petrželovou natí. Ozdobíme rajčetem nebo sterilizavanýma okurkama.
4 porce


Jít na recept Pohanka s bryndzou a česnekem >>