1 kg čerstvých nebo 900 ml dušených hub
2 žemle a 3 rohlíky
2-3 vejce
30 g másla
1 lžíce strouhané cibule
2 str. česneku
sůl
50-100 ml mléka
15 kuliček pepře
18 kuliček nového koření
2 kávové lž. majoránky
1 lž. kmínu
čtvrtka lž. zázvoru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Houby podusíme bez tuku, až zmizí voda a odstavíme do chladna. Půl hodiny ve vodě namočené pečivo dobře vyždímáme a smícháme s prochladlými houbami. Pepř a nové koření utlučeme v hmoždíři. Okořeníme a nastrouháme cibuli a česnek. Do všeho zamícháme lehce rozpuštěné máslo. Přidáme sůl a vejce. Nakonec přiléváme mléko, abychom docílili řídkost jako u nádivky do houloubat. Vše pečeme ve vymazaném a strouhankou vysypaném pekáči podobně jako prejt v horké troubě cca 45 min ( 200°C) a dopékáme 10 min (240°C). Podáváme bez přílohy.