| Recepty doma | Pletení | Domácí účto | Email šablony | DWN.cz | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Omalovánky | Rybář | FormOffice | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Podkrkonošský houbovník | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg čerstvých nebo 900 ml dušených hub | ||||||||
Popis: Houby podusíme bez tuku, až zmizí voda a odstavíme do chladna. Půl hodiny ve vodě namočené pečivo dobře vyždímáme a smícháme s prochladlými houbami. Pepř a nové koření utlučeme v hmoždíři. Okořeníme a nastrouháme cibuli a česnek. Do všeho zamícháme lehce rozpuštěné máslo. Přidáme sůl a vejce. Nakonec přiléváme mléko, abychom docílili řídkost jako u nádivky do houloubat. Vše pečeme ve vymazaném a strouhankou vysypaném pekáči podobně jako prejt v horké troubě cca 45 min ( 200°C) a dopékáme 10 min (240°C). Podáváme bez přílohy. |