vepřová krkovice bez kosti nebo plec
plátky slaniny
cibule
kabanos
paprika
sůl
grilovací koření
olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Den před pečením si připravíme grilovací směs a to rozmícháním grilovacícho koření s několika lžičkami oleje. Maso nakrájíme a lehce naklepeme zhruba do velikosti půldlaně, lehce posolíme a pak vložíme do grilovací směsi a necháme odstát do druhého dne. Pekáč vytřeme plátkem slaniny a na dno pekáče položíme plátky slaniny. Maso položíme do pekáčku na slaninu. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a položíme na maso. Kabanos oloupeme, nakrájíme na kolečka a položíme na vrstvu cibule. Papriku nakrájíme na jemné proužky, dáme na kabanos a trošku osolíme. Nahoru dáme anglickou slaninu. Pekáč přikryjeme a dáme péct do trouby. Asi po půl hodině pekáč odklopíme a pečeme dál doměkka.