srnčí plecko (podobně lze udělat i zaječí paštiku ze zaječího masa)
telecí játra (polovina objemu srnčího masa)
3 cibule
koření:
jalovec
muškátový oříšek
koriandr
majoránka
nové koření
tymián
bobkový list
3 vajíčka
6 kyselé okurky
1 lžíce kapari
sádlo
černé koření
slanina 1/3 objemu hmoty a plátky slaniny na obložení stěn a dna formy
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibulku na sádle uškvaříme do sklovita. Na cibulku dáme maso a všechno koření (pak se ale musí vybrat kuličky koření). Dusíme asi 20 minut, přidáme játra a podléváme vodou nebo vývarem z kostí. Maso několikrát pomeleme (3 x), dáme do mísy, přidáme vajíčka. Pak na velmi jemné kostečky nakrájíme část slaniny, okurky, kapary a dáme do směsi. Slaninou nakrájenou na větší plátky vysteleme celý povrch formy. Masovou hmotu vložíme do formy, překryjeme přečnívající slaninou. Vaříme ve vodní lázni asi tři hodiny (zatlačením prstem zkusíme, že vajíčko již ztuhlo). Vyklopíme a krájíme na plátky a pojídáme namazané na chléb.