Vejce a cukr ušleháme do pěny, potom šleháme v horké lázni do zhoustnutí. Po vychladnutí zašleháme solamyl a prášek do pečiva.
Těsto vlijeme na vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech. Dáme péci do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C asi 30 - 35 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Zatím si připravíme krém. Do šlehačky v prášku přidáme ztužovač šlehačky a ušleháme podle návodu na šlehačce. Přidáme zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkový cukr. Po vychladnutí potřeme korpus krémem. Na to poklademe nakrájené broskve z kompotu nebo jiné čerstvé ovoce.
Polijeme rosolem, který připravíme jednoduše. Ve vodě rozmícháme tang, cukr a vanilkový pudink. Vše přivedeme do varu a vaříme asi 2 minuty. Ještě horkým zalijeme koláč.Ovocný bezlepkový koláč necháme do druhého dne ztuhnout.
Druhý den ovocný bezlepkový koláč nakrájíme a můžeme podávat. Při podávání zdobíme ovocný koláč šlehačkou.