| Počítej Kalorie | Pletení | Rybář | Recepty doma | Snadné hubnutí | EET Účtenky | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | FormOffice | Email šablony | Omalovánky | Hromadné emaily | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Ovocný bezlepkový koláč


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:12
Autor:
Přidáno/změněno:13.12.2021

Ingredience:

krém:
šlehačka v prášku 1 ks
cukr moučka 2 lžíce
zakysaná smetana 2 kelímky
ztužovač šlehačky 1 ks
vanilkový cukr 1 ks
náplň:
kompotované broskve 1 konzerva
poleva:
voda 1 l
cukr krupice 12 dkg
tang černý rybíz 1 ks
vanilkový pudink 2 ks
těsto:
vejce 6 ks
solamyl 13 dkg
cukr krupice 20 dkg
prášek do pečiva 1/2 balíčku

Popis:

Vejce a cukr ušleháme do pěny, potom šleháme v horké lázni do zhoustnutí. Po vychladnutí zašleháme solamyl a prášek do pečiva.
Těsto vlijeme na vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech. Dáme péci do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C asi 30 - 35 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Zatím si připravíme krém. Do šlehačky v prášku přidáme ztužovač šlehačky a ušleháme podle návodu na šlehačce. Přidáme zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkový cukr. Po vychladnutí potřeme korpus krémem. Na to poklademe nakrájené broskve z kompotu nebo jiné čerstvé ovoce.
Polijeme rosolem, který připravíme jednoduše. Ve vodě rozmícháme tang, cukr a vanilkový pudink. Vše přivedeme do varu a vaříme asi 2 minuty. Ještě horkým zalijeme koláč.Ovocný bezlepkový koláč necháme do druhého dne ztuhnout.
Druhý den ovocný bezlepkový koláč nakrájíme a můžeme podávat. Při podávání zdobíme ovocný koláč šlehačkou.


Jít na recept Ovocný bezlepkový koláč >>