2 zadní vepřová kolena
3 lžíce soli
1 lžíce grilovacího koření
mletý pepř
2 lžíce kmínu (nejlépe drcený)
3 celé paličky česneku
2 kečupy (podle chuti jemný
nebo ostrý) a půl lžičky chilli
omáčka na potíraní kolen:
dva kečupy smícháme s větší paličkou česneku a s kořením chilii
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vepřová kolena očistíme, opereme a po celém obvodu nařízneme kůži na kostičky. Vložíme do pekáče, hodně osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Potřeme česnekem a posypeme grilovacím kořením. Podlejeme vodou, pekáč přiklopíme poklicí a pečeme první hodinu (příprava bude tentokrát trvat trochu déle} v mírně vyhřáté troubě. Potom kolena v pekáči otočíme a opět potřeme kořením. Poté pečeme v mírně vyhřáté troubě opět hodinu. Po hodině pekáč odklopíme a kolena potřeme připravenou omáčkou. Dále pečeme již odkryté v teplejší troubě zase hodinu. Postup zopakujeme a necháme péci další hodinu. Při pečení kolena poléváme výpekem. Při servírování je potřeme omáčkou a ozdobíme křenem a podle vlastní fantazie.
Doba přípravy je 4 až 5 hodin, nemá se nic uspěchávat - výsledný efekt stojí za to.