1 menší hlávka zelí
1/2 kg. bůčku
5 stroužků česneku
2 lžičky solamylu
sójová omáčka, sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
zelí nakrájíme na nudličky a necháme stát.
Maso také nakrájíme na nudličky,česnek na plátky.
Přidáme ho k masu,osolíme,zakápneme trochou vody (asi 2 lžíce) a necháme dvě hodiny uležet. Zelí zalijeme vařicí vodou a necháme také stát.
Zelí scedíme a maso pražíme,až se vyškvaří sádlo
(je-li maso libové,přidáme sádlo nebo olej).Pak přidáme solamyl,scezené zelí a necháme 10min. pod poklicí dusit. Nakonec dochutíme sojovou omáčkou.
Podáváme s chlebem nebo čínskými nudlemi.