Na dvoulitrovou sklenici:
2 kg bílé ryby (např. kapr)
pepř,sůl
Na kořeněný nálev:
500 ml vody
250 ml octa
2 lžičky kuliček pepře
2 lžičky kuliček nového koření
2 lžičky hořčičného semene
4 bobkové listy
1 lžíce cukru
3 cibule
3 mrkve 3 petržele
1 celer
Na octovou marinádu:
500 ml vody
500 ml octa
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rybu zbavte šupin, vykuchejte a naporcujte. Maso prosolte a uložte na 48 hodin do chladničky. Pak opláchněte.
Svařte vodu s octem, nalijte ji na ryby a nechte dalších 48 hodin odpočívat v chladu. Pak rybu stáhněte z kůže a vyjměte páteř a větší kosti. Připravte kořeněný nálev, ve vodě s octem povařte nakrájenou zeleninu, koření a cukr.
Nakrájejte rybu na proužky, proložte zeleninou a zalijte chladným nálevem