čerstvého lososa nakrájeného na kostky asi 2,5 cm (bez kůže)
80 ml limetové šťávy
35 ml rýžového nebo jablečného octa
2 stroužky utřeného česneku
1 červená cibule na plátky nakrájená
1 červená paprika na drobno pokrájená
1 malá salátová okurka zbavená semínek a nakrájená na drobno
1 lžíce posekaného koriandru setého (zeleného)
1 g semínek koriandru
1 lžíce posekané meduňky
ledový salát
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do sklněné misky dáme ocet, limetovou šťávu, cibuli a česnek. Přidáme lososa a promícháme. Přikrýt a vložit do chladničky na 4 hodiny, nejlépe přes noc. Občas promícháme. Před podáváním přidáme papriku, okurku a bylinky. Vložíme na chvíli do chladničky.
Servírujeme na mísu vyloženou salátovými listy. Tímto způsobem lze připravit i jiné ryby i sladkovodní.