vepřová panenka 600 g
čtyři velké cibule
mletý zázvor
hrubě mletý pepř
tuk
olivový olej
bramborové tyčinky (placičky) s cibulí
žampióny 250 g
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vepřové panenky odblaníme a nakrájíme medailonky cca 1 cm silné
Medailonky mírně naklepneme, mírně osolíme a dle chuti opepříme hrubě mletým pepřem a necháme cca 20 min marinovat v olivovém oleji
Cibule nakrájíme na kolečka
Žampióny nakrájíme na plátky
Na pánvi rozpálíme tuk a přidáme do něj lžičku mletého zázvoru. Necháme zázvor lehce zapěnit a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Tu necháme osmahnout cca 3 minuty a potom ji vložíme do předehřáté misky.
Na zbylém tuku lehce orestujeme žampiony a rovněž je odložíme do misky.
Následně rychle smažíme jednotlivé medailonky po obou stranách (cca 2-3 min) a odkládáme je na připravenou cibulku
Podáváme s bramborovými placičkami s cibulí. Můžeme pro spestření chuti přidat tatarskou omáčku nebo jogurtový dresing