4 vařená vejce
300g mletého vepřového masa
200g hovězího mletého masa
2 rohlíky
200 ml mléka
sůl
pepř
špetka červené papriky
2 vejce
100g strouhanky
olej na smažení
hlávkový salát
citrónová kůra
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mleté hovězí i vepřové maso dáme do mísy, přidáme v mléce namočené rohlíky, 1 vejce, sůl, koření, citrónovou kůru a vše promícháme. Hmotu rozdělíme na 4 díly. Do každého zabalíme 1 oloupané uvařené vejce.
Hotové frikadelky potřeme rozšlehaným vejcem a obalíme ve strouhance. Smažíme je zvolna ve vyšší vrstvě tuku. Servírujeme na míse vyložené listy hlávkového salátu. Podáváme s různě upravenými bramborami, pikantními omáčkami a zeleninovým salátem.