2 větší cibule
3-4 stroužky česneku
1 dl oleje
2 lžičky Maggi
lžíce medu
1-2 lžíce kečupu a 1 lžíce hořčice
po lžičce (nebo podle chuti) kari
majoránky
oregana
trochu méně máty a drceného rozmarýnu - případně podle chuti dosolit a opepřit
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibuli a česnek nastrouháme, přilejeme a přisypeme ostatní ingredience a smícháme. (Já používám ponorný mixér, takže cibuli jen rozkrájím na kousky a hodím do vyššího kelímku, přidám vše ostatní a rozmixuji na kaši). Množství je tak na jedno kuře (rozporcované na kousky), nebo na 8-10 plátků vepřového (naklepaného a s naříznutými okraji), nebo v nejhorším i cca na 10 vuřtíků. Na všem je tato marináda absolutně nej.... Nakládám maso minimálně jeden den předem, ale pokud se třeba pokazí počasí, mám maso v marinádě (pořádně marinádou obalené, namačkané a uzavřené třeba v plastové krabičce) i 4 dny.