500g vepřového masa (dle libosti)
1 zelená paprika
1 rajče
1 lžíce mleté červené papriky
1 cibule
1 chili paprička
hrubá mouka
hladká mouka
sádlo
sůl, pepř
vaječné žloutky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na větší kostky a namočíme asi na 1 hodinu do studené vody pak vyjmeme a necháme okapat. Najemno nasekanou cibuli osmahneme na sádle, přidáme půlku zelené papriky nakrájenou na nudličky, červenou mletou papriku a zarestujeme. Přidáme maso a restujeme až je maso poloměkké za jemného podlévání vodou. Do orestovaného masa dolijeme vodu a dusíme pod pokličkou až maso změkne. Před dovařením přidáme druhou půlku
zelené papriky nakrájenou na silnější proužky a rajče na větší kousky.
Podáváme s noky, které vytvoříme z hladké mouky, vaječných žloutků a vody. Vaříme v osolené vodě s kapkou oleje.