cca 500g kuřecí játra, můžou být i mražená,
bobkový list
několik kuliček nové koření
jalovec
sůl,pepř
olej
1 cibule
3 dl červeného vína
příloha - rýže (parboiled)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
ve větší pánvi zpěníme na oleji cibulku, přidáme rádně propraná kuřecí játra, (nesolit ! :) která orestujeme. - klasická příprava. Přidáme koření, krátce orestujeme a podlijeme červeným vínem - čím kvalitnějším, tím lepší - a dusíme. Víno necháme způli vyvařit, aby omáčka získala silnější chuť, dle chuti dosolíme. Červené víno s játry a kořením vytvoří "neodolatelnou" chuť a mě osobně nikdy na talíři nic nezbyde :). podáváme s rýží, nejlépe parboiled. Dobrou chuť :)