Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno.
Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na malé kostičky.
Krůtí stehna vykostíme,maso očístíme,omyjeme a osušíme.
Na povrchu i uvnitř je dobře osolíme a opepříme,potřeme strouhaným zázvorem a naplníme kousky jablek.
Obě stehna pomocí jehly a nitě zašijeme,aby náplń nevypadávala,potřeme je olejem a položíme do pekáčku.
Pekáček vložíme do trouby předehřáté asi na 200°C a stehna zprudka zapečeme.
Přibližně po 8 minutách teplotu snížíme na 165°C,krůtu podlijeme trochou vody a za občasného podlévání ji pod pokličkou pozvolna dusíme doměkka.
Asi po hodině pokličku sejmeme a krůtu dopečeme dozlatova.
Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka.
Očištěné růžičky kapusty vhodíme do vroucí vody a krátce povaříme.
Když změknou,vyjmeme je a necháme okapat.
Brambory i kapustu uchováme na teplém místě.
4.:Upečenou krůtu vyjmeme.Štávu přelijeme do malého kastrůlku a spolu s vínem krátce povaříme a okořeníme.
Krůtí stehna podáváme s bramborami posypanými čerstvou petrželkou a kapustou.