| Počítej Kalorie | DWN.cz | Formuláře na PC | FormOffice | Snadné hubnutí | Pletení | Domácí účto | Email šablony | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Rybář | EET Účtenky | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Krůtí stehno-pečené na zázvoru


Doba přípravy:
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:24.10.2013

Ingredience:

2 krůtí stehna
olivový olej
120g čerstvého zázvoru
3 jablka
sůl,bílý pepř
800g brambor
300g růžičkové kapusty
200ml bílého vína
4 snítky čerstvé petrželky

Popis:

Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno.
Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na malé kostičky.
Krůtí stehna vykostíme,maso očístíme,omyjeme a osušíme.
Na povrchu i uvnitř je dobře osolíme a opepříme,potřeme strouhaným zázvorem a naplníme kousky jablek.
Obě stehna pomocí jehly a nitě zašijeme,aby náplń nevypadávala,potřeme je olejem a položíme do pekáčku.

Pekáček vložíme do trouby předehřáté asi na 200°C a stehna zprudka zapečeme.
Přibližně po 8 minutách teplotu snížíme na 165°C,krůtu podlijeme trochou vody a za občasného podlévání ji pod pokličkou pozvolna dusíme doměkka.
Asi po hodině pokličku sejmeme a krůtu dopečeme dozlatova.

Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka.
Očištěné růžičky kapusty vhodíme do vroucí vody a krátce povaříme.
Když změknou,vyjmeme je a necháme okapat.
Brambory i kapustu uchováme na teplém místě.

4.:Upečenou krůtu vyjmeme.Štávu přelijeme do malého kastrůlku a spolu s vínem krátce povaříme a okořeníme.
Krůtí stehna podáváme s bramborami posypanými čerstvou petrželkou a kapustou.


Jít na recept Krůtí stehno-pečené na zázvoru >>