4 plátky vepřové krkovičky
4 až 5 stroužků česneku
sůl podle chuti
2 středně velké cibule
1 vrchovatá lžíce sádla
50 ml vody (možná i více)
marináda:
2 lžíce oleje
2 lžíce sojové omáčky
5 lžic ostrého kečupu
1 lžička cukru
1 lžička sladké papriky
1/4 až 1/2 lžičky pepře
marináda:
2 lžíce oleje
2 lžíce sojové omáčky
5 lžic ostrého kečupu
1 lžička cukru
1 lžička sladké papriky
1/4 až 1/2 lžičky pepře
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Plátky krkovičky naklepeme, nařízneme na stranách, osolíme z obou stran, z jedné strany pomažeme česnekem a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Na maso nasypeme drobně nakrájenou cibulku, nalijeme rozmíchanou marinádu a zatím 50 ml vody. Přikryjeme a dáme do předehřáté trouby na 180 max 200 stupňů. Až se maso začne péct, teplotu snížíme na 160 st.
Pečeme dokud maso není měkké.
Podáváme s bramborem.