1 králík naporcovaný
2 lžičky grilovacího koření
1 lžička mleté sl.papriky
5 lžic plnotučné hořčice
125 g másla
250 ml smetany ke šleh.
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Porce králíka naskládáme do pekáče.V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme gril.koření a ml.papriku. Necháme rozvonět, pak přidáme hořčici.Odstavíme a ze všech stran králíka potřeme ještě teplou marinádou. Pekáč přetáhneme fólií nebo alobalem a necháme v lednici do druhého dne, aby se vůně spojily.
Předehřejeme troubu na 200, vložíme pekáč i s alobalem, maso průběžně potíráme výpekem. Po třičtvrtěhodině odstraníme alobal a do pekáče přilijeme mírně osolenou smetanu. Za občasného potírání pečeme dalších 45 minut.
Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborem a s listovým salátem.