| Recepty doma | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | FormOffice | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Domácí účto | Pletení | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Email šablony | Počítej Kalorie | Omalovánky | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Králík na smetaně II.


Doba přípravy:
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:3.5.2017

Ingredience:

1 králík naporcovaný
2 lžičky grilovacího koření
1 lžička mleté sl.papriky
5 lžic plnotučné hořčice
125 g másla
250 ml smetany ke šleh.
sůl

Popis:

Porce králíka naskládáme do pekáče.V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme gril.koření a ml.papriku. Necháme rozvonět, pak přidáme hořčici.Odstavíme a ze všech stran králíka potřeme ještě teplou marinádou. Pekáč přetáhneme fólií nebo alobalem a necháme v lednici do druhého dne, aby se vůně spojily.
Předehřejeme troubu na 200, vložíme pekáč i s alobalem, maso průběžně potíráme výpekem. Po třičtvrtěhodině odstraníme alobal a do pekáče přilijeme mírně osolenou smetanu. Za občasného potírání pečeme dalších 45 minut.
Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborem a s listovým salátem.


Jít na recept Králík na smetaně II. >>