|
Recept na Ušák na víně
|
|
|
| |
Postup přípravy:Králíka si naložíme den předem: v menším pekáčku, ve kterém budeme péci, rozmícháme sušený tymián v oleji a porce králíka v něm vykoupeme. Šalotky nakrájíme na osminky, polovinu slaniny na kostičky a nasypeme pod králíka a okolo něj. Vše zalijeme vínem a pokud je králík málo ponořený dolijeme studeným vývarem nebo může být i víc vína. Nesolíme, sůl ušáka zbytečně vysušuje. Po odležení přidáme do marinády sůl, promícháme a tak jak máme nachystáno dáme rovnou přiryté péct. Během pečení porce několikrát zkontrolujeme a otočíme. Marináda se postupně vypéká, ale je jí dost, takže když klesne hladinka tak na poslední centimetr, je králík už většinou měkký. Posledních 5-10 min dopékáme v odkrytém pekáčku a porce poklademe zbytkem slaniny nakrájené na plátky. Po vyjmutí z trouby ještě horkého králíka přelejeme trochou červeného vína, které trochu zředí šťávu a již neprohříváme. Jako příloha se osvědčily malé knedlíčky z bramborového těsta maštěné osmaženou slaninou. Není to ani trochu dietní, ale moc dobré
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Ušák na víně, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/usak-na-vine">Recept: Ušák na víně</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Ušák na víně:
|