4 vepřové kotlety - bez kosti
sýr na strouhání
4 větší cibule
kousek másla
1 kostka masoxu, sůl, pepř, ml. paprika
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Srdíčka masa mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka a nastrouháme plno sýra.
Do vymaštěného pekáčku vložíme kotlety, na každou navršíme hromádku cibule a oříšek másla. Vše zasypeme vrstvou strouhaného sýra, který mírně přitlačíme a posypeme parikou. Nyní podlejeme šálkem horkého rozpuštěného masoxu (asi do výšky kotlet. Pekáček přikryjeme alobalem, pečlivě utěsníme. Pečeme půl ař tři čtvrti hodiny. Pak alobal sejmeme a ještě na chvíli pekáč vrátíme do trouby, aby se ze sýra vytvořila kůrčička.
Podáváme nejlépe s rýží