Mrkev a celer oloupeme,omyjeme a nakrajíme na drobné kostičky.Jarní cibulku očístíme a omyjeme.
Osm stonků dáme stranou a zbytek nakrajíme na jemná kolečka.
Asi 1 lžíci oleje rozehřejeme na pánvi a opečeme na něm kostičky zeleniny a kolečka cibule.Petžel omyjeme,nechame okapat,otrhame lístečky a pak na jemno nasekáme a přimícháme je k zelenině.Vše osolíme a opepříme.Přidáme 4 lžíce vody a 4 minuty dusíme.Vejce rozkvedláme a promícháme s vychladlou zeleninovou směsí.
Kotlety omyjeme,osušíme a do každé nožem nařízneme kapsu.Naplníme jí zeleninovou směsí a sepneme ji páratkem.Rozehřejeme zbylý olej a kotlety ze všech stan opečeme.Nakonec k nim přidáme zbylou jarní cibulku,osolíme a opepříme je a pak dopečeme po obou stranách asi 8 minut.
Vypečenou štavu zředíme vývarem,zahustíme rozmíchaným škrobem,dochutíme solí,pepřem a s cibulkou přidáme ke kotletám.