500 g hovězí maso
500 g vepřový bůček
25 g sůl
2 g mletý černý pepř
4 g mletý kimion (římský kmín)
10 g čubrica (saturejka)
50 g cibule
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hovězí a vepřové maso umeleme, osolíme, opepříme a necháme asi 7 hodin odležet v ledničce. Pak přidáme kimion, dobře promícháme a necháme dalších 5 hodin odležet. Potom směs rozdělíme na dvě poloviny. Jedna polovina je již hotova a uděláme z ní kevabčata, což jsou válečky cca 15 g. Do druhé poloviny přidáme ještě čubricu a najemno nakrájenou cibuli a po promíchání vyrobíme kjuftety, ve tvaru placiček cca 35 g. Pracujeme stále s mokrýma rukama. Kevabčata i kjuftety klademe na středně rozpálený gril. Během grilování neustále zvlhčujeme postřikováním vodou.